TCA peeling

Een TCA peeling is een goede methode om de huid te verbeteren. Met behulp van een peeling wordt een dun laagje van de opperhuid verwijderd zodat oneffenheden verdwijnen en de structuur en teint van de huid verbetert. Tevens wordt de huid gestimuleerd en wordt het verouderingsproces tegengegaan. Er zijn verschillende soorten peelings, u bepaalt samen met uw arts welke peeling het beste aansluit bij uw huid en wensen.

Egaliseren van huidstructuur: verfijning van porien en acnelittekentjes

Verminderen van pigmentvlekjes

Verminderen van kleine rimpeltjes

Verjonging van de huid

Nieuw bij Clinic28

De TCA peel. TCA peel is geschikt voor alle huidtypes en zorgt voor verbetering van de huidstructuur, pigmentvlekjes, oppervlakkige en milde rimpeltjes en grauwheid van de huid. Tevens is TCA geschikt voor de behandeling van oppervlakkige acne littekens.

De behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Bij het aanbrengen van de TCA peeling kan een prikkelende sensatie worden waargenomen. De peeling wordt na enkele minuten verwijderd en uw huid wordt verzorgd met diverse producten.

In tegenstelling tot de Soft Medical Peel, heeft de TCA peel wel een langere hersteltijd, maar daarmee zijn de resultaten optimaler en langduriger. U moet er rekening mee houden dat de downtime na de behandeling ongeveer 5-7 dagen is. De huid zal de eerste dagen na de behandeling strak aanvoelen en na 2-3 dagen zal er vervelling optreden. Het resultaat: een frissere, egalere, gladdere huid. Om een optimaal effect te blijven behouden is het aan te raden om deze behandeling 1x per jaar te ondergaan.

De werking

Een trichloorazijnzuur peeling ( TCA Peeling ) is een chemische peeling. Een TCA peeling kan in verschillende concentraties worden gebruikt. Clinic28 kiest voor een TCA peeling (concentratie 15%). De TCA peeling zorgt ervoor dat een dun laagje van de opperhuid loslaat en verwijderd wordt. Enkele dagen na de peeling kan de huid gaan vervellen, de mate van vervelling wisselt per huid. De vervelling duurt meestal een paar dagen tot maximaal 7 dagen. Een week na de behandeling zijn de oude huidcellen volledig afgestoten en komt er een nieuwe huid voor in de plaats.

Vragen over TCA behandeling

 

Voor wie is een TCA peeling geschikt?

Een TCA peeling is geschikt voor de lichte tot licht getinte huid. Bij een donker huidtype is er een risico op het ontstaan van kleurverschillen (hyper- of hypopigmentatie). Met name huidproblemen als kleine rimpeltjes, oppervlakkige acne littekens, grove porien en pigmentvlekjes zijn geschikt. De peeling kan tevens preventief gebruikt worden voor het behouden van een gezonde, stralende huid. De TCA peeling wordt niet toegediend tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Hoe ziet een TCA behandeling er uit?

De behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Vooraf wordt de huid gereinigd en klaargemaakt voor de peeling. Bij het aanbrengen van de TCA peeling kan een mild prikkelende sensatie worden waargenomen. Afhankelijk van de huidreactie op de peeling, kan er nog een laag worden aangebracht. Na de peeling wordt uw huid nabehandeld.

Het resultaat van de behandeling

De huid ziet er egaler en stralender uit, porien zijn zichtbaar kleiner, littekentjes verminderen, en fijne lijntjes en rimpeltjes verminderen. De huid blijft langer mooi wanneer een peeling regelmatig wordt uitgevoerd. Na 4 weken wordt het resultaat van de TCA peeling bekeken. Voor een optimaal resultaat van de TCA peeling, wordt deze soms in kuurvorm aangeraden (2-3 behandelingen). Voor het behouden van een mooi resultaat wordt geadviseerd om de TCA peeling jaarlijks te herhalen.

Prijslijst

Prijzen TCA peeling behandeling

Contact Us

  • Wilt u meer informatie over deze behandeling

    Bij Clinic 28 krijgt u het eerste consult gratis! Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op.

  • Behandeling: TCA peeling