Bovenooglidcorrectie

Een vermoeid uiterlijk, sombere blik en hangende oogleden verdwijnen na een bovenooglidcorrectie. Clinic 28 werkt samen met een plastisch chirurg die gespecialiseerd is in het uitvoeren van ooglidcorrecties.

Open en frisse blik

Natuurlijk ogend resultaat

Weg met zware oogleden en een vermoeide uitstraling

Strakkere & soepelere huid

Achtergrond

Als gevolg van veroudering worden de bovenoogleden slapper en dunner. Hierdoor kan de huid van de bovenoogleden gaan hangen. De medische term voor deze huidverslapping is blepharochalasis. Dit is een natuurlijk verouderingsproces wat versneld en verergerd kan worden door overmatig zonlicht, roken of gewoon familiaire aanleg.

Deze huidverslapping kan ertoe leiden dat u constant het gevoel heeft de wenkbrauwen op te moeten trekken om beter te kunnen zien. Ook een zwaar gevoel en een vermoeide uitstraling zijn klachten die onze cliënten vaak noemen als reden voor het overwegen van een bovenooglidcorrectie.

Verslapping van de huid van het bovenooglid kan gecorrigeerd worden met behulp van plastische chirurgie.

De dag van operatie

Op de dag van de operatie mag u gewoon ontbijten. De operatie duurt ongeveer een uur. De chirurg tekent het huiddeel af dat weggesneden gaat worden. Daarna wordt de huid plaatselijk verdoofd met enkele kleine injecties welke goed te verdragen zijn. U blijft dus volledig bij bewustzijn.

Tijdens de operatie wordt bij de bovenoogleden een snee gemaakt in de plooi van het bovenooglid. Het teveel aan huid en eventueel ook het teveel aan vetweefsel wordt weggenomen zodat de normale contour van het bovenooglid wordt hersteld.

Tijdens de operatie wordt bij de bovenoogleden een snee gemaakt in de plooi van het bovenooglid. Het teveel aan huid en eventueel ook het teveel aan vetweefsel wordt weggenomen zodat de normale contour van het bovenooglid wordt hersteld.

Na de operatie

De wond wordt afgeplakt met hechtpleisters deze blijven een week lang zitten. U kunt in de eerste dagen na de operatie last hebben van gezwollen en blauw verkleurde oogleden. Deze verkleuringen zijn meestal binnen een week verdwenen. Om zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan, wordt u geadviseerd op de dag van operatie ieder uur 10 minuten te koelen met een oogkompres.

Bovendien kan het zijn dat u na de operatie niet zo goed ziet. De oogspieren zijn door de verdoving tijdelijk uitgeschakeld en het kan enige tijd duren voor de verdoving helemaal is uitgewerkt. Het is daarom onverantwoord om zelf aan het verkeer deel te nemen. Zorg ervoor dat iemand u komt halen.

De wond wordt afgeplakt met hechtpleisters welke na 1 week samen met de hechtdraden verwijderd zullen worden op de kliniek.

Zware lichamelijke activiteit en sporten worden gedurende 2 weken afgeraden. Verder dient u op te passen met bukken en wordt geadviseerd om voldoende rust te nemen.

Risico

Aan elke operatie zijn een risico’s verbonden. De belangrijkste complicaties die na een ooglidcorrectie kunnen optreden zijn bloeding of infectie. De kans hierop is uitermate gering. Mocht zich onverhoopt toch een dergelijke situatie ontstaan neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op zodat wij u hiervoor kunnen behandelen.

Controle

Een week na de operatie komt u voor het verwijderen van de hechtingen en voor controle op de kliniek. Hierna is, indien de wond volledig gesloten is, het gebruik van oogmake-up weer toegestaan. De littekens genezen mooier als u ze vanaf dat moment soepel houdt met een vette crème.

Gedurende de eerste zes weken wordt u aangeraden de littekens zo min mogelijk bloot te stellen aan fel zonlicht. Gaat u toch in de zon, gebruik dan een zonnebril en een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

Prijslijst

Of een ooglidcorrectie voor u geschikt is of niet kan alleen de plastisch chirurg beoordelen. Voor het juiste advies kunt u het beste een geheel vrijblijvende afspraak maken bij de plastisch chirurg.

OoglidcorrectiePrijs na consulting

Contact Us

  • Wilt u meer informatie over deze behandeling

    Bij Clinic 28 krijgt u het eerste consult gratis! Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met u op.

  • Behandeling: Ooglidcorrectie