Botox - Injectables - Fillers


Wat zijn facings?

Een facing is een extreem dun laagje van 0,44 mm dat over de tand heengaat, in elke gewenste kleur. Op deze manier slaat men twee vliegen in een klap: De tanden worden opgeknapt en tegelijkertijd witter gekleurd.Het betreft een techniek die in de VS al dagelijkse kost is.Facings zijn bedoeld voor te korte, scheve of verkleurde tanden.

 

Voor veel mensen met een gebit dat niet geheel conform de esthetische maatstaf is, is het rechtzetten en/of bleken van tanden meestal niet voldoende. Het gaat immers ook om verhouding tussen gezicht, mond en gebit. En juist die verhouding is ten goede te beinvloeden door middel van het gespecialiseerde gebruik van handgemaakte facings.


 

De mogelijkheden en voordelen

Het is bij facings niet nodig heel veel gezond weefsel te verwijderen (zoals bij kronen het geval is, waarbij u stompjes van uw eigen tanden overhoudt), u behoudt uw eigen tanden. Overigens is er ook de optie van de transparante variant, die de eigen kleur van de tanden laat doorschemeren.

Een van de voordelen van de facings is dat het materiaal niet alleen flinterdun, maar ook dikker toe te passen is en in elke gewenste vorm aan te brengen. Mede hierdoor zijn de tanden optisch van positie -verschuifbaar-. Afhankelijk van wat het uiteindelijke resultaat moet worden, varieert de facing in dikte. Door middel van kleurschakeringen worden schaduwen aangebracht die het resultaat perfectioneren. Zodoende wordt de te korte of scheve tand gecorrigeerd.

 

Lisette Rademakers vervaardigt, ontwerpt en plaatst facings precies op maat, passend bij uw gezicht. Aangezien zij alle soorten en kleuren materiaal in huis heeft, is het mogelijk na een behandeling van een paar uur de kliniek uit te lopen met een -big bright & happy smile-. De porseleinen facings worden aan de hand van de ter plekke gemaakt afdruk vervaardigd in het laboratorium. Tussen het afdrukken en het plaatsen is er een wachttijd van ongeveer 2 weken. De porseleinen facing heeft als voordelen de natuurlijker glans en de veel langere duurzaamheid vergeleken met composiet.

Op maat gemaakte facings zijn overigens van een geheel andere orde dan de kant-en-klare facings. Men zou het eigenlijk kunnen vergelijken met doe-het-zelf nepnagels; deze passen bijna nooit precies op uw eigen nagels.
Of men nu een volledig gebit wil laten doen, een enkele tand of zelfs een deel van een tand, zoals een afgebroken stukje, deze techniek zorgt voor de renovatie en verfraaiing. Facings hebben ook als bijkomend voordeel dat je ze op een later tijdstip weer aan kunt passen. Het komt voor dat mensen na bijvoorbeeld een half jaar terugkomen omdat ze een tand uiteindelijk toch iets korter of smaller willen hebben; dat is dan alsnog prima te doen.

 

De methode past geheel in het concept van cosmetische behandelingen van Clinic 28: het op de meest verantwoorde en natuurlijk wijze verfraaien van uw uiterlijk.

 

Alvorens facings geplaatst kunnen worden, is een eerste consult noodzakelijk. Tijdens dit consult wordt een behandelplan opgezet.


Naast facing kunt u bij Clinic 28 in hetzelfde pand terecht voor injectablesbotoxhyaluronzuursculptraradiesse, plastische chirurgieafslankprogramma's en huidverbetering

---------------------------------------------------------------------------------------------------------