Injectables - Botox - Fillers

Huidverbetering door middel van eigen bloedplaatjes (PRP-behandeling)

Het gebruik van lichaamseigen bloedplasma en -plaatjes om genezing te bevorderen is al jarenlang gebruikelijk in de tandheelkunde en de orthopedie. Nu is deze innovatieve techniek ook beschikbaar voor cosmetische toepassingen.

Na bloedafname en scheiding van de bloedcomponenten door middel van centrifuge ontstaat -Autologous Platelet-Rich-Plasma-, kortweg A-PRP. Dit A-PRP bestaat uit uw eigen bloedplasma met een geconcentreerde hoeveelheid bloedplaatjes waarbij van belang is dat deze bloedplaatjes een grote hoeveelheid groeifactoren bevatten. Groeifactoren spelen namelijk een belangrijke rol bij allerlei regenererende processen in het lichaam en werken in de huid verjongend, verstevigend en hydraterend.

 

De huidverbetering is al merkbaar na een behandeling

Het belangrijkste effect in de huid na de A-PRP behandeling is de aanmaak van nieuwe collageenvezels van het -type I-. Dit type collageen is verantwoordelijk voor het behoud van een natuurlijke elasticiteit van de huid. Gedurende het ouder worden wordt met name afname hiervan geassocieerd met het ontstaan van fijne lijntjes en diepere rimpels. Door behandeling met A-PRP ontstaat er een activatie

en regeneratie van de huid waardoor deze gladder, steviger en beter gehydrateerd wordt.

Een groot voordeel van de behandeling met A-PRP is dat u wordt behandeld met uw lichaamseigen materiaal. Hierdoor is deze methode zeer veilig.

 

De behandeling

Er wordt een kleine hoeveelheid bloed door de arts afgenomen welke vervolgens wordt gecentrifugeerd. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Daarna wordt het verkregen A-PRP door de cosmetisch specialiste met een DTS-roller oppervlakkig in de huid gerold. Eventueel wordt de huid voor de behandeling verdoofd.

 

Effect

Na de behandeling gaan de groeifactoren hun werk doen. Dit effect duurt vier tot acht weken waarna de tweede behandeling plaatsvindt. Wij raden drie behandelingen aan. Daarna kunt u het effect constant houden door een behandeling per jaar uit te laten voeren.

De A-PRP-behandeling is geschikt voor verbetering van de huid van het gelaat, de hals, het decollete en de handen.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------