Injectables - Botox - Fillers

Bij de afslankkuur van Mediline krijgt u een receptenboekje, hieronder vint u een aantal voorbeelden:


Kruidenforel uit de oven

Voor 4 personen

- 3 takjes dragon

- 3 takjes dille

- 1 onbespoten citroen

- 4 forellen (350-400g)

- zout en grofgemalen peper

- 2-3 el + een beetje olie

- 4 (kleine) laurierblaadjes

- 1tl rozepeperkorrels

- 250 g bleekselderij

- 1 bosje lente-uitjes

- 500 g wortels

- 3 tomaten

- ¼ groentebouillonblokje

- eventueel onbespoten citroen als garnering

 

1 . Was de kruiden en pluk de blaadjes van de takjes. Was de citroen, wrijf hem droog en snijd hem in fijne partjes. Was eventueel de forellen, dep ze droog en snijd ze op meerdere plekken ca. ½ cm diep in. Bestrooi ze van binnen met zout en peper

 

2. Leg de vis op een ingevet bakblik. Steek de citroen in de inkepingen en in de buikholte. Verdeel de kruiden, de laurier en de rozepeperkorrels over de vis en in de buikholte. Druppel 1 el  olie over de vis. Bak hem 25-30 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 200 graden C / hete lucht: 175 graden C/ gas stand 3).

 

3. Maak de selderij, de lente uitjes en de wortels schoon en snijd ze in stukken. Bak ze in 5-6 min in 1-2 el hete olie. Breng op smaak met zout en peper

 

4. Was de tomaten en snijd ze in dunne repen. Voeg ze toe aan de groenten. Roer er 5-6 el water en het bouillonblokje doorheen en laat het afgedekt ca. 5 minuten smoren. Breng op smaak. Serveer de vis met de groenten en bijvoorbeeld stokbrood of gebakken aardappels.

 

Bereidingstijd : ca 50 min

Per portie: 310 kcal, 36 g eiwit, 10 g vet, 16 koolhydraten

 

 

Snelle salade met kalkoen

Voor 1 persoon:

- Een beetje peterselie

- Een beetje verse bieslook

- 75 ml halfvolle yoghurt

- 2-3 tl azijn

- Zout en peper

- 150g  kalkoenfilet

- ½ tl olie

- 1 (kleine paprika)

- ¼ komkommer (ca 125g)

- 4-5 radijsjes

- 4-5 kerstomaten

- 1(kleine) romainesla

- 3 el maiskorrels (blik)

- 1 volkorenbolletje

 

1. Was de peterselie en de bieslook, snijd beide fijn en meng ze met de yoghurt. Breng op smaak met 1 tl zaijn, zout en peper.

 

2. Dep eventueel het vlees droog en snijd het in repen. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak het vleees in 3-5 minuten in de hete olie. Keer het regelmatig om. Breng het op smaak met zout en peper en neem het uit de pan. Los het braadvet op met 1-2 el water en 1-2 el azijn. Laat het afkoelen

 

3. Was de paprika, de komkommer, de radijsjes, de kerstomaten en de sla en laat ze uitlekken. Snijd de paprika in repen en snijd de augurk en de radijsjes in schijfjes. Halveer de tomaten en verdeel de sla in kleinere stukken.

 

4. Meng de voorbereide salade ingrediënten, de mais en het vlees met de marinade. Verdeel de yoghurtdressing over de salade. Serveer de salade met het bolletje.

 

Bereidingstijd ca 25 min

Per portie:370 kcal, 47g eiwit, 7g vet, 28 g koolhydraten

 


 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------